Britse welfare biscuit verpakking 1944 Wo2

Britse voedseldropping welfare biscuit verpakking 1944 Wo2

Britse biscuit verpakking 1944 Wo2Britse biscuit verpakking 1944 Wo2

 Voedseldroppings

Britse dropping welfare biscuit trommel uit de tweede wereldoorlog, gedateerd mei 1944. Door geallieerde bommenwerpers tijdens “operatie Manna” afgeworpen boven zuid holland. In Zuid-Holland was de drafbaan Duindigt een locatie voor het afwerpen van voedsel. Engelse Piloten vertelden hierover dat het een makkelijk doelwit was voor de voedseldroppings door de ovale vorm van de drafbaan Duindigt.

British welfare biscuits tinn, from the second world war, dating from may 1944.

4 commentaren

 1. Hallo

  Is dit een blik die gedropt werd door de geallieerden toen in mei de hongerstaking werd beeindigd doordat de Duitsers toestemming hadden gegeven voor voedsel droppingen boven West-Nederland?

  Mvg Ebe

  • Hallo Ebe,

   Bedankt voor je interesse in wo2verzameling.nl.
   Dit soort blikken zaten tussen de droppings in 1945. Het zou heel goed van de voedsel droppings kunnen zijn, omdat de datum wel overeen komt met operatie “Manna”.
   Het kan ook heel goed dat dit blik later is meegekomen met de bevrijders in 1945. Hoe dan ook, het is wel mooie tastbare geschiedenis!

   Groeten van Onno
   https://wo2verzameling.nl

 2. Hoi Marchel,

  Bedankt voor je reactie!

  Blikken met inhoud worden zo af en toe nog gevonden en de prijs daar van is afhankelijk van wat een verzamelaar er voor wil geven. Enkele tientjes denk ik zo.

  Met vriendelijke groet,

  Onno van Kuijeren.
  Wo2verzameling.nl

Geef jóuw reactie hier! :