Wo2verzameling.nl Diverse spulletjes wo2 Britse welfare biscuit verpakking 1944 Wo2

Britse welfare biscuit verpakking 1944 Wo2

Warning: Undefined variable $adsns_count in /customers/9/f/a/wo2verzameling.nl/httpd.www/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 346

Britse voedseldropping welfare biscuit verpakking 1944 Wo2

Britse biscuit verpakking 1944 Wo2Britse biscuit verpakking 1944 Wo2

 Voedseldroppings

Britse dropping welfare biscuit trommel uit de tweede wereldoorlog, gedateerd mei 1944. Door geallieerde bommenwerpers tijdens “operatie Manna” afgeworpen boven zuid holland. In Zuid-Holland was de drafbaan Duindigt een locatie voor het afwerpen van voedsel. Engelse Piloten vertelden hierover dat het een makkelijk doelwit was voor de voedseldroppings door de ovale vorm van de drafbaan Duindigt.

British welfare biscuits tinn, from the second world war, dating from may 1944.

8 thoughts on “Britse welfare biscuit verpakking 1944 Wo2”

 1. Hallo

  Is dit een blik die gedropt werd door de geallieerden toen in mei de hongerstaking werd beeindigd doordat de Duitsers toestemming hadden gegeven voor voedsel droppingen boven West-Nederland?

  Mvg Ebe

  1. Hallo Ebe,

   Bedankt voor je interesse in wo2verzameling.nl.
   Dit soort blikken zaten tussen de droppings in 1945. Het zou heel goed van de voedsel droppings kunnen zijn, omdat de datum wel overeen komt met operatie “Manna”.
   Het kan ook heel goed dat dit blik later is meegekomen met de bevrijders in 1945. Hoe dan ook, het is wel mooie tastbare geschiedenis!

   Groeten van Onno
   https://wo2verzameling.nl

 2. Ik heb een Welfare blik gevonden in mooie staat 9/44 nog dicht met de koekjes er nog in . Is dit zeldzaam of zijn er wel meer van . ???

 3. Hoi Marchel,

  Bedankt voor je reactie!

  Blikken met inhoud worden zo af en toe nog gevonden en de prijs daar van is afhankelijk van wat een verzamelaar er voor wil geven. Enkele tientjes denk ik zo.

  Met vriendelijke groet,

  Onno van Kuijeren.
  Wo2verzameling.nl

 4. Ik heb een biscuit blik gekregen zonder afsluitdeksel. Het blik is jammer genoeg geschuurd, de tekst nog heel flauw leesbaar. Misschien toch waard om te restaureren. Zijn er sjablonen te koop met de tekst van het opschrift?

  1. Beste Ruud,

   Bedankt voor uw reactie!

   Altijd leuk om een origineel wo2 blik te vinden! Ik zou een welfare biscuits blik altijd in de originele staat houden, hoe beschadigd ook. Er zijn al zo veel reproducties te vinden en zo zie je dat het heeft geleefd. Zo doe ik dat met de meeste voorwerpen in mijn verzameling, tenzij het zonder behandeling echt zou vergaan doe ik er niets mee. Hoe origineler hoe beter.

   Maar dat is mijn persoonlijke mening. Voor niet al te veel geld kan je er nog wel 1 op de kop tikken die er wel goed uit ziet, en dan heb je 2 originele blikken… 😉

   Met vriendelijke groet,

   Onno van Kuijeren
   Wo2verzameling.nl

 5. Wat leuk om te zien! Ik heb er twee.
  Packed: 8/43 en 3/43 wel 2 verschillende lettertype en op de laatste staat specifiek no chocolat.
  Leuk om er wat meer info over te zien.

 6. Beste Roelie,

  Bedankt voor je berichtje en je interesse in Wo2verzameling.nl ! Fijn dat je wat aan de informatie op mijn website hebt gehad! Koester ze en geniet van je blikken. Je ziet niet vaak blikken waar specifiek op staat ‘No chocolade ‘.

  Groetjes van Onno.
  Wo2verzameling.nl

Geef jóuw reactie hier! :

Related Post

Brits zakmes 1940 uit de tweede wereldoorlogBrits zakmes 1940 uit de tweede wereldoorlog

Warning: Undefined variable $adsns_count in /customers/9/f/a/wo2verzameling.nl/httpd.www/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 346 Brits zakmes wo2 1940 uit de tweede wereldoorlog Brits zakmes uit de tweede wereldoorlog,1940 met broad arrow stempel. British Army Knife from the second world war, 1940 with broad arrow

Diverse spulletjes wo2

Schotel met de stamboom van de koninklijke familie bevrijding 1945.Schotel met de stamboom van de koninklijke familie bevrijding 1945.

Warning: Undefined variable $adsns_count in /customers/9/f/a/wo2verzameling.nl/httpd.www/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 346 Schotel met de stamboom van de koninklijke familie bevrijding 1945.                  Wandschotel in Delfts blauw met de stamboom van de koninklijke familie bevrijding 1945. Een sierschotel met de stamboom van

De tweede wereldoorlog Diverse spulletjes wo2

Asbak gemaakt met een munt uit Nederlands-Indië.Asbak gemaakt met een munt uit Nederlands-Indië.

Warning: Undefined variable $adsns_count in /customers/9/f/a/wo2verzameling.nl/httpd.www/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 346 Asbak gemaakt met een munt uit Nederlands-Indië.               Huisvlijt asbak gemaakt met een 2 1/2 cent munt uit Nederlands-Indië uit 1945.

Diverse spulletjes wo2 Nederlands-Indie