Wo2 War volunteers speldje en na oorlogs

Warning: Undefined variable $adsns_count in /customers/9/f/a/wo2verzameling.nl/httpd.www/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 346

Wo2 War volunteers speldje en na oorlogs

Embleem de tweede wereldoorlog Wo2 War volunteers speldje na oorlogs

Britse war volunteers insignes

Uitgegeven aan mensen die zich vrijwillig inspanden voor oorlogs acitiviteiten.
De linker op de foto is een na-oorlogse uitgave, dit is te zien aan het model en ook aan de na-oorlogse kroon. De kroon op het oude model uit de tweede wereldoorlog, is rond en de kroon op het nieuwe model is meer rechthoekiger van vorm.

These are two British volunteers pins, given to people who were active in the war. The left one on the photo is a post-war one, you can see this by looking at the crown, the older one from tehe second world war, has a round crown and the newer one is more rectangular shaped.

One thought on “Wo2 War volunteers speldje en na oorlogs”

  1. WVS betekend Women’s Voluntary Services. Opgericht in 1938. Hier deden vrouwen vrijwilligers werk voor o.a. militaire organisaties maar ook voor burger vrouwen met o.a. babys /kinderen die problemen hadden.

    Beide kroontjes zijn wo2 gebruikt. De linker bestempeld als na-oorlogs heeft een kroontje ook door het Air Ministry (die materiaal voor de RAF verzorgde) gebruikt. Er werd in mindere mate nog een ander model kroontje gebruikt. Dit kroontje en AM merkteken zijn vanaf 1944 uit gebruikt aan het raken en werden vervangen door de Broad arrow. Het model kroontje is bij weinig andere overheden gebruikt.
    Het na-oorlogs kroontje wat in gebruik is geraakt na de kroning van Koningin Elisabeth (1952) ook wel daarom onterecht Queens Crown genoemd net voor dat de zijkanten van de kroon in het midden bijeenkomen buigen ze een beetje naar beneden.
    De Women’s Voluntary Services heeft met deze naam bestaan tot 1966 daarna kregen ze de titel Women’s Royal Voluntary Services tot 2004 en vanaf dat moment is de naam afgekort WRVS. Ze bestaan nog steeds.
    Kortom beide speltjes hebben een oorlogsmodel kroontje en in 1952 zullen ze overgestapt zijn naar de “queens crown”.

Geef jóuw reactie hier! :

Related Post

Duitse Kokarde Luftwaffe Schirmmutze wo2Duitse Kokarde Luftwaffe Schirmmutze wo2

Warning: Undefined variable $adsns_count in /customers/9/f/a/wo2verzameling.nl/httpd.www/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 346 Duitse Kokarde Luftwaffe Schirmmutze wo2 Duitse Kokarde uit de tweede wereldoorlog voor op een Schirmmutze, een officiers pet. German cockade, second worls war, to go on an Luftwaffe officer visor

Diverse spulletjes wo2 Duits Insignes, onderscheidingen en emblemen

Verwundetenabzeichen zwartVerwundetenabzeichen zwart

Warning: Undefined variable $adsns_count in /customers/9/f/a/wo2verzameling.nl/httpd.www/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 346 Verwundetenabzeichen zwart      Gewonden medaille Verwundetenabzeichen in het zwart. Het verwundeten embleem voor gewonden draagt een Duitse helm met hakenkruis met daar achter twee gekruiste dolken omrand door eikenloof. Insigne

Duits Insignes, onderscheidingen en emblemen

NSB speld ledenspeldNSB speld ledenspeld

Warning: Undefined variable $adsns_count in /customers/9/f/a/wo2verzameling.nl/httpd.www/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 346 NSB insigne ledenspeld    Nationaal Socialistische Beweging ledenspeld Speldje van de NSB, de Nationaal Socialistische Beweging. Speldje om het lidmaatschap van de NSB te tonen. Het speldje heeft de kleuren

Insignes, onderscheidingen en emblemen Overige