Wo2verzameling.nl Ieper omgeving Ons tweede weekend in Ieper

Ons tweede weekend in Ieper

Warning: Undefined variable $adsns_count in /customers/9/f/a/wo2verzameling.nl/httpd.www/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 346

Poppy

Voor de 2e keer in 2 maanden tijd weer terug uit Ieper. Nog meer indrukwekkende plekken gezien zoals, “Hill 62”, waar de loopgraven er nog net zo bij liggen als 90 jaar geleden. We zijn naar Essex Farm geweest, daar waar John McCrea in 1915 het gedicht “In Flanders fields” schreef…  We hebben met de metaaldetector een bomkop van een klusterbom gevonden en overblijfselen van een loopgraaf, tjsa, teveel om alle indrukken op te schrijven, maar het was wederom geweldig!!!
Hieronder een paar foto’s.

Stapel obusen

Stapels met bombshells.

perfect sky  tot hier kwamen de Duitsers

The heart of Flanders fields, en dit paaltje staat ongeveer 2 km uit het centrum van Ieper, tot zo ver zijn de Duitsers gekomen.

Bom Obus  Bomkop ontsteker

Gevonden bom, niet door ons opgegraven. Alleen om even te laten zien dat je het op de meest vreemde plekken aan kan treffen. Deze lag achter het net gebouwde monument voor Langemarck . En een gevonden bomkop.

3 thoughts on “Ons tweede weekend in Ieper”

 1. Leuk en zo snel al de plaatjes er op! Een stevige bommetje die maar laten liggen haha.
  Zo te zien weer leuk gehad.

 2. Haha…leuk dat jullie even komen kijken op de site..
  het bommetje paste net niet meer in de achterbak …haha…
  wacht maar tot jullie de andere foto’s zien..;)

  dikke kus!

 3. Leuke vakantie! Ben er zelf ook 2x geweest dit jaar.
  Hill 62 is niet origineel. Het is door de vader van de huidige eigenaar in de jaren 50 zelf gegraven. Zijn jullie al bij het Cronaert Bos (Bayern Wald) geweest?

  Als jullie een keer richting Verdun rijden, ga dan eens op bezoek bij JP de Vries. Sympathieke man met een grote verzameling.
  http://www.romagne14-18.com

Geef jóuw reactie hier! :

Related Post