Wo2verzameling.nl Gasmaskers Nederlands gasmasker uit de tweede wereldoorlog

Nederlands gasmasker uit de tweede wereldoorlog

Warning: Undefined variable $adsns_count in /customers/9/f/a/wo2verzameling.nl/httpd.www/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 346

Nederlands gasmasker uit de tweede wereldoorlog

Nederlands gasmasker wo2 tweede wereldoorlog         Nederlands gasmasker wo2 tweede wereldoorlog

Nederland, Belgie en Frankrijk

Nederlands gasmasker uit de tweede wereldoorlog. Type L-702. Gebruikt in Nederland, Belgie en frankrijk in wo2. !!  Zet nooit oude gasmaskers op je gezicht. De oude bussen bevatten vaak asbest!!

9 thoughts on “Nederlands gasmasker uit de tweede wereldoorlog”

 1. Misschien beetje stomme vraag, maar is dit masker specifiek van de 2e WO? Met gs zijn wij momenteel een film aan het kijken, en dat gaat namelijk over WO 1 en daar hebben ze ook al van deze maskers. Kunnen wel even kijken wat voor film het nu is. Interessante web-log. Mijn complimenten, (kijk ook eens op die van ons)

 2. Ik heb thuis ongeveer juist hetzelfde gasmasker liggen…alleen staan daar Belgische stempels op (redelijk onduidelijk…aangetast door de tand des tijds…) Maar nu vraag ik mij af of deze gasmaskers specifiek uit Nederland komen of niet? En welke waarde ze ongeveer hebben…
  Mvg

  Joris

 3. hallo,
  ik heb ook nog zo’n nederlands gasmasker liggen met gasmaskerbus.
  en het jaartal 1939 staat er nog op maar de rest op het papier is vergaan.
  op de deksel staat L.702.
  maar op het gasmasker staat L.702 modelle depose taille 3.
  en ik doe er al lang niks meer mee.
  maar ik zou graag willen weten wat de ongeveere waarde is van de gasmaskerbus+gasmasker?.

  ik hoor het graag.

  groetjes bowie.

 4. goeden dag ik heb thuis ook een nederlands gasmasker uit wo2 liggen met:opbergbus,gebruiksaanwijzing,filterbus

  dit is de tekst wat op de filterbus staat:

  N.V Ougree Handelmaatschappij
  Bezuidehoutscheweg 91
  S-GRAVENHAGUE

  gasfilterbus 1939
  Phosgeen 3 uur
  Chloorpicrine 3 1/2 uur

  ps het gasmasker is onbeschadicht het zegel om de afsluit dop zit er nog aan

 5. hoi ik ben zelf op dit moment 12 en ik verzamel ook van allerhande militaria ik ben
  op m n zesde begonnen en ik heb nu een flinke verzameling ik heb momenteel:
  een nederlands gasmasker 1939
  in ongeschonde staat,SS helm zonder binnenwerk,een amerikaanse minutie box voor kaliber .30 wo2,een amerikaanse pikhouweel wo2,een amerikaans uniform wo2 van officier uit marine,2 duitse falkon geschut hulzen wo2,nederlandse helm zonder leeuw embleem,een replica van ss onder officierspet,een replica ss officiers pet,2 nederlandse helmen van dienst plicht ,een complete plunjebaal 19 nog wat ,engelse kevlar helm, nederlandse rijkspolitie pet,nederlandsgasmasker van 2000, dt uniform algemene kavalerie 2006,nederlands uniform van vlak na de oorlog van regiment heutz,nederlands gala uniform geneeskundigedienst,baret limbuurgse jagers,baret algemene kavelerie, baret geneeskundige dienst, en een nederlandse band voorom de arm wo2

  groetjes wesley

 6. het is een frans/nederlands masker ik heb er ook een, waarbij alle keuringstemmpels nog gaaf zijn, en met de originele handleiding erbij, en die is ook zowel frans als nederlannds

 7. Geachte verzamelaars,

  ik ben een fotografie studente aan de Koningklijke Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag en ben bzig met het maken van hermaken van een foto. Deze foto is in 1975 gemaakt, door de beroemde fotograaf Guy Bourdin. om maar gelijk te vertellen wat mijn vraag is! Ik ben dus op zoek naar een amerikaans gasmasker die ik voor deze foto serie kan/ mag lenen. Deze zou ik met alle liefde 10 maart, met uitzondering een paar dagen hierna te willen gebruiken voor mijn imitatiefoto dan maakt u mij een gelukkig mens.

  Woont u in de buurt van Rotterdam of Den Haag of wellicht of ander half uur max er vandaan. Mail mij spoedig!

  met vriendelijke groet,
  Abigail Djastro
  abivankampen@planet.nl

Geef jóuw reactie hier! :

Related Post