Mein Kampf boek door Adolf Hitler

Mein Kampf boek door Adolf Hitler

Mein Kampf               Mein Kamp kaft

Mein Kampf foto Adolf Hitler             Mein Kampf Adolf Hitler

Mein Kampf twee delen 6e druk

Mein Kampf door Adolf Hitler

Het Mein Kampf geschreven door Adolf Hitler. Nederlandse uitgave door Steven Barends (Volksausgabe). Twee delen in één band onverkorte uitgaaf, 6e druk. Uitgeversmaatschappij De Amsterdamsche keurkamer. Het boek heeft een blauwe kaft met voorop een adelaar met eikenloof en een hakenkruis. Op het voorblad staat geschreven; H.J. Rijk. 1-5-1945. De datum van de bevrijdingsdag in Nederland. Ook op de binnenkant van de kaft staat met een stempel “Lager Heidberg bei Geesthacht / Elbe. NO. 9. Het boek is altijd voorzien van (wisselende) foto en gedrukte handtekening van Adolf Hitler, op het tweede blad. Van het boek Mein Kampf zijn minstens 30 miljoen edities uitgegeven, weinig mensen hebben het einde van het boek gehaald… Het is taaie en langdradige kost. We kunnen rustig zeggen dat net als de schilder, en de schrijver, Adolf Hitler het publiek niet lang kon boeien. De Nederlandse titel van het boek is vertaald naar “Mijn Kamp”. Er is niet voor het woord “strijd” (Kampf), maar voor het woord “kamp” gekozen zodat er geen twijfel over zou bestaan of dit het boek van de Fuhrer zou zijn. Bij deze Nederlandse uitgave is zelfs gekozen voor de originele Duitse titel “Mein Kampf”.

Verboden

Mein Kampf is nog steeds een boek op de zwarte lijst. Het is toegestaan om te bezitten en om te lenen van de bibliotheek, maar de wetgever ziet dit boek niet graag in de verkoop. Er is altijd veel om te doen geweest. Zoals recentelijk, de Amsterdamse boekhandel die het te koop aan bood, en de rechtzaak die er op volgde. Mein Kampf is hele taaie kost om doorheen te komen. Ik ken ook niemand die het ooit helemaal gelezen heeft. Het staat vol met tirades jegens bevolkingsgroepen. Het past ook totaal niet meer in deze tijd. Ideologieen zijn veranderd en in het boek verouderd. Een ieder die in deze tijd leeft zal moeite hebben met de uitleg van het fascisme in Adolf Hitlers’ Mein Kampf.

Hier laat ik het boek zien i.v.m. de historische achtergrond.

Klik hier voor de huwelijks uitgave van Mein Kampf uit 1943.

Disclaimer

Wo2verzameling.nl - Papierwerk Wo2 - Duits - Mein Kampf boek door Adolf Hitler

50 commentaren

 1. Nederlandse versie te koop! Twee delen in één band. Vierde druk – 26e-50e duizendtal. Uit nalatenschap. Het boek is in redelijke staat, blauwe kaft. Wel gebruikssporen: vochtschade en veel naamstempels van de eerste eigenaar. Richtprijs: € 100 excl. verzendkosten. Voor foto’s en verdere info kunt u mailen naar: thvanschie@zeelandnet.nl

 2. Zo dan, ik was opzoek naar informatie over de Duitse helm die ik van mijn oma heb ge erft en dacht laat ik gelijk even kijken naar het boek Mein Kampf. Ik zelf heb er twee, beide zijn van mijn grootouders geweest. Opzich niet zo bijzonder. Maar hoe kan ik zien welke uitgave ik heb?

 3. Hallo, Ik heb een exemplaar te koop. Een derde druk, twee delen in 1 band, onverkorte uitgave. 11e-25e duizendtal. In nette staat.. er staat een klein stukje tekst geschreven op de 1ste pagina door waarschijnlijk de eerste eigenaar van ‘t boek.
  Op het moment heb ik het op markt plaats staan..

 4. Hier een exemplaar te koop (t.b.v. educatieve doeleinden): Nederlandse Uitgave, 6e druk, De Amsterdamsche Keurkamer.

  Staat: Het linnen van de kaft is sleets en deels beschadigd. Desondanks is het boek nog 1 geheel, zonder losse bladen. Geen omslag

  Reacties naar Innocenti@outlook.com

 5. Beste allen, Verkregen uit een inboedel heb de Duitstalige mein kampf uit 1933 auflage 56. De boek is compleet 783 bladzijden. Geen scheuren, geen waterschade, orgineel blauw kaft, geen verkleuring kaft, niet ingeschreven. De hoeken van de kaft zijn naar binnen gebogen maar niet kapot. Kortom nog in origineel staat en geen beschadigingen. Wie er interesse heeft en de juiste prijs ervoor over heb kan mij mailen.

  Tevens te koop Nederlandse editie van mein kampf. Uitgave 5e druk 51 tot 100 duizendtal. Blauwe kaft deels verkleurt. Boek is compleet en orgineel. Geen scheuren, alle bladzijden aanwezig. 1x op blanco eerst bladzijde met potlood aantal cijfers geschreven. Voor de rest geen extra geschriften kunnen ontdekken.

  Allebei de boeken kunnen afzonderlijk of als 1 koop worden gekocht. De waarde is bekend. Voor vragen en of bod graag mailen naar zwinotje@live.com

 6. Ik heb een Nederlandse uitgave van Mein Kampf derde druk. Twee delen in 1 band, 11e-25e duizendtal, uitgever Amsterdamsche keurkamer26-50e duizendtal. Dit boek is verkregen uit een nalatenschap

  Het in linnen gebonden boek is in zeer goede staat en heeft geen zichtbare beschadiging. Het boek staat niet op naam met een beschreven pagina van een vorige eigenaar of ex-libris. De omslag, die vaak ontbreekt, is hier wel aanwezig met wel een ontbrekend stuk aan de voor- bovenzijde. Geïnteresseerden kunnen in reactie hun mail achterlaten.

 7. Kreeg van mijn vader, zeker 50 jaar geleden, een Nederlandse uitgave van Mein Kampf. Vertaling van Steven Barends, vierde druk 26e-50e duizendtal. Had hij, kort na de oorlog, in beslag genomen (zijn woorden) bij een ‘foute’ Nederlander. In prima staat. Ben zelf inmiddels ook op een zekere leeftijd en dochters en schoonzonen hebben er absoluut geen interesse in. Mocht u dat wel hebben, laat me dat dan weten. Over de prijs worden we het wel eens.

 8. Mijn Kamp eerste editie te koop in goede staat.
  2 delen in 1 band Onverkorte uitgaven 1e-3e duizendtal.
  Dit product wordt verkocht voor het gebruik van historisch onderzoek, studie- en/of verzameldoeleinden.
  (bieden vanaf 500 euro). Bij interesse stuur ik foto’s.

Geef jóuw reactie hier! :