Mein Kampf boek door Adolf Hitler

Mein Kampf boek door Adolf Hitler

Mein Kampf               Mein Kamp kaft

Mein Kampf foto Adolf Hitler             Mein Kampf Adolf Hitler

Mein Kampf twee delen 6e druk

Mein Kampf door Adolf Hitler

Het Mein Kampf geschreven door Adolf Hitler. Nederlandse uitgave door Steven Barends (Volksausgabe). Twee delen in één band onverkorte uitgaaf, 6e druk. Uitgeversmaatschappij De Amsterdamsche keurkamer. Het boek heeft een blauwe kaft met voorop een adelaar met eikenloof en een hakenkruis. Op het voorblad staat geschreven; H.J. Rijk. 1-5-1945. De datum van de bevrijdingsdag in Nederland. Ook op de binnenkant van de kaft staat met een stempel “Lager Heidberg bei Geesthacht / Elbe. NO. 9. Het boek is altijd voorzien van (wisselende) foto en gedrukte handtekening van Adolf Hitler, op het tweede blad. Van het boek Mein Kampf zijn minstens 30 miljoen edities uitgegeven, weinig mensen hebben het einde van het boek gehaald… Het is taaie en langdradige kost. We kunnen rustig zeggen dat net als de schilder, en de schrijver, Adolf Hitler het publiek niet lang kon boeien. De Nederlandse titel van het boek is vertaald naar “Mijn Kamp”. Er is niet voor het woord “strijd” (Kampf), maar voor het woord “kamp” gekozen zodat er geen twijfel over zou bestaan of dit het boek van de Fuhrer zou zijn. Bij deze Nederlandse uitgave is zelfs gekozen voor de originele Duitse titel “Mein Kampf”.

Verboden

Mein Kampf is nog steeds een boek op de zwarte lijst. Het is toegestaan om te bezitten en om te lenen van de bibliotheek, maar de wetgever ziet dit boek niet graag in de verkoop. Er is altijd veel om te doen geweest. Zoals recentelijk, de Amsterdamse boekhandel die het te koop aan bood, en de rechtzaak die er op volgde. Mein Kampf is hele taaie kost om doorheen te komen. Ik ken ook niemand die het ooit helemaal gelezen heeft. Het staat vol met tirades jegens bevolkingsgroepen. Het past ook totaal niet meer in deze tijd. Ideologieen zijn veranderd en in het boek verouderd. Een ieder die in deze tijd leeft zal moeite hebben met de uitleg van het fascisme in Adolf Hitlers’ Mein Kampf.

Hier laat ik het boek zien i.v.m. de historische achtergrond.

Klik hier voor de huwelijks uitgave van Mein Kampf uit 1943.

Disclaimer

Wo2verzameling.nl - Papierwerk Wo2 - Duits - Mein Kampf boek door Adolf Hitler

175 commentaren

  • Hoi Jens ik zag dat u eventueel interesse hebt in het boek Mein kampf ? Ik heb namenlijk 1 duitse trouw uitgave in redelijke / goede staat.
   En een Nederlandse uitgave 5de druk 51ste — 100ste duizendtal. Met daarin blijkbaar een stuk tekst uit een verboden boek van de beroemde duitse schrijver.Dhr Thomas Mann
   Uit het boek buddenbrooks. Mijn email adres is
   Mgjhaye@gmail.com mocht je interesse hebben in deze 2 boeken.

   M.v.g..
   Mick Haye

 1. Hoeveel is dit boek waard? Nederlandse uitvoering, derde druk. Heb dit boek in bezit maar weet niet wat ik er voor zou vragen…. Iemand die hier verduidelijking in kan brengen?

 2. Aangeboden

  2 orginele edities van Mein kampf.
  Ik heb namenlijk 1 duitse trouw uitgave in redelijke / goede staat.
  En een Nederlandse uitgave 5de druk
  51ste — 100ste duizendtal. Met daarin blijkbaar een stuk tekst uit een verboden boek van de beroemde duitse schrijver.Dhr Thomas Mann
  Uit het boek buddenbrooks. Dat achter de kaft/ rug zit verborgen Mijn email adres is
  Mgjhaye@gmail.com mocht er iemand interesse hebben in deze 2 boeken en voor foto’s graag een mailtje rn eventueel uw bod.
  U kunt mij ook bellen op 0626357518

  M.v.g..
  M.Haye

 3. Aangeboden.
  2 orginele edities van Mein kampf.
  Ik heb namenlijk 1 duitse trouw uitgave in redelijke / goede staat.
  En een Nederlandse uitgave 5de druk
  51ste — 100ste duizendtal. Met daarin blijkbaar een stuk tekst uit een verboden boek van de beroemde duitse schrijver.Dhr Thomas Mann
  Uit het boek buddenbrooks. Mijn email adres is
  Mgjhaye@gmail.com
  Mocht er iemand interesse hebben in foto’s en een bod willen doen. Hoor.ik het graag.

  M.v.g..
  Mick.Haye

 4. Ik heb een nederlandse uitgave, vierde druk, 26e-50eduizendtal, onverkorte uitgave door De Amsterdamsche Keurkamer.
  Mijn emailadres is @hotmail.com voor eventuele interesse VERKOCHT

 5. Hallo,heb hier ook een boek liggen..gevonden in kelder ouders..zwarte kaft mein kampf…the unexpurgated edition bij Adolf hitler…op eerste blad staat : the first complete and unexpurgated edition published in the English language….stackpole sons publishers New york…voor interesse; iphy.slaets@hotmail.com

 6. Ik heb een exemplaar van “Mijn Kamp” vertaling: Steven Barends, twee delen in een band, Onverkorte uitgave TWEEDE DRUK 4e-10e duizendtal, gaaf exemplaar in harde, blauwe kaft met goud opdruk; geautoriseerde uitgave met toestemming der Uitgeverij Franz Eher Nachf. G.m.b.H. München=Berlijn, Duitsland. De Amsterdamsche Keurkamer, Amsterdam.

  geïnteresseerden: email : meesterlijkgelijk@gmail.com

  Frank

 7. beste,
  Ik heb 3 boeken liggen.
  1x 1943 in hele goede staat met slechte staat stofomslag Duits.
  1x 1938 in hele goede staat zonder stofomslag Duits.
  1x 1971 in redelijk goede staat Engels.
  Deze had ik te koop staan op marktplaats maar worden verwijderd.
  Heeft u hier interesse in?
  Ik hoor graag van u.

  Vriendelijke groet,
  v. Dijk

 8. Aangeboden: Hele mooie staat zwart boek gouden letters. Onverkorte uitgave vierde druk 26-50e duizendtal.
  Twee delen in 1 band. Amsterdamse uitgave dus in het Nederlands.
  Mail mij voor info en foto’s. Ik woon in Rotterdam.
  @hotmail.com -VERKOCHT-

 9. Beste,

  Bijzonder boek Mein Kampf.

  Op de eerste bladzijde orginele stempel met text:

  “Wehrmachtkommandantur Hilversum”

  Verder is het een Duitse uitgave uit 1943. Kaft is in redelijke staat. 781blz. Pagina met afbeelding van Hitler is voor de helft los.

  Voor meer info kunt u mij per sms of Whatsapp bereiken. Tevens foto’s beschikbaar.

  Wie wil hem kopen…

  GSM: 06 30933115

  Mvgr,

  Mike

 10. Ik heb een duitse uitgave van Mein Kampf uit 1933, 40 oplage gesigneerd door een vorige eigenaar Hamburg juli 1933 in goede staat te koop. Uiteraard een beetje stoffig en boven aan de rug zijn wat gebruikssporen verder netjes voor zijn leeftijd. Bieden voor de geinteresseerden gsm 0624503722

 11. Ik heb een nederlandse uitgave van Mein Kampf vierde druk 26-50e duizendtal gesigneerd door een vorige eigenaar, in goede staat te koop. Uiteraard een beetje stoffig en netjes voor zijn leeftijd. Bieden voor de geinteresseerden -VERKOCHT-

 12. Heb nog een origineel vroeg exemplaar uit 1933 in niet gelezen toestand. Zonder omslag (deze zijn van die tijd vrijwel nooit met omslag te verkrijgen). Hierbij zit nog een envelop met postzegel die afkomstig is van de Berghof.
  Prijs tezamen 600 euro.

 13. Ik heb een hele mooie nederlandse versie voor 75 euro. Het boek is hetzelfde als hier boven aan de pagina op de foto’s alleen die van mij is een heel stuk mooier en een eerdere druk. Mail mij voor foto’s en info. @live.nl VERKOCHT

 14. Besten, ik bied twee boeken aan:

  Mein Kampf (Nederlandsche Uitgave) – Zesde druk, 101ste-110de duizendtal – kaft bij de binding licht beschadigd. Binnenwerk in goede conditie.

  Herman Göring – Werk en Mensch, door Erich Gritzbach, uitg. De Amsterdamsche Keurkamer, 1943, met foto’s. Bindwerk licht beschadigd. Kaft en verder in prima conditie.

  Ik zie vaak de vraag voorbij komen hoeveel een verkopende partij ervoor wil hebben, maar ik draai het om. Wat wil je ervoor bieden?
  Let op: alleen beide boeken samen in 1 koop, ik wil er graag in één keer vanaf.

 15. Dag allen,

  Ik heb een Nederlands versie van Mijn Kamp in de aanbieding.
  Vijfde druk, 51ste-1000ste, Overkorte uitgave. Twee delen in één band.
  Orginele papieren omslag zit er nog bij, met daaronder de donkerbblauwe linnen kaft, net als de versie op de foto’s maar dan in veel beter staat.
  Geen waterschade, wel zijn sommige zinnen met potlood onderstreept.
  Bij interesse mailen naar: arendsenarne44@gmail.com

 16. Ik heb nog een NL versie vijfde druk geen kaft.

  Staat is compleet alleen de rug laat los maar is zeker weer te restaureren en de laatste pagina zit los.

  Verder geen vocht of water schade papier normaal verkleurd in de randen.

  Foto’s op aanvraag mogelijk: henkamp3@gmail.com

 17. Ik ben op zoek naar een originele losse omslag van het boek Mein Kampf Nederlandsche uitgave.
  Om precies te zijn ben ik op zoek naar de originele omslag van de zesde druk uit 1944.
  Kan iemand mij helpen?

 18. hallo heb een boek mein kamf in het Nederlands tweede druk kan hem niet vinden overal gezocht,
  dus zeldzaam ,het boek zelf mist achterste stuk zeg maar het schanier van het kaft jammer maar wat is de waarde van het boek en zijn liefhebbers ik hoor het wel gr jv

 19. Geachte Zonneveld,

  Ik had u eerder al gemailt, maar bij deze laat ik u weten dat ik akkoord ga met € 300,-
  Maar nogmaals, zou u mij per email eerst wat foto’s kunnen versturen?

  Groet, Fokke van der Meer.

 20. Te koop aangeboden Duitse versie Mein Kampf 1938 twee delen in één . Onverkorte uitgave 330.-334. Auflage . Blauwe harde omslag plus losse papieren omslag met Hitler er op , boek in perfecte staat papieren omslag heeft gebruikssporen . Mail voor info en foto’s naar ron-mariette@freeler.nl

 21. Reageerde u op mijn advertentie?:

  “Besten, ik bied twee boeken aan:

  Mein Kampf (Nederlandsche Uitgave) – Zesde druk, 101ste-110de duizendtal – kaft bij de binding licht beschadigd. Binnenwerk in goede conditie.

  Herman Göring – Werk en Mensch, door Erich Gritzbach, uitg. De Amsterdamsche Keurkamer, 1943, met foto’s. Bindwerk licht beschadigd. Kaft en verder in prima conditie.

  Ik zie vaak de vraag voorbij komen hoeveel een verkopende partij ervoor wil hebben, maar ik draai het om. Wat wil je ervoor bieden?
  Let op: alleen beide boeken samen in 1 koop, ik wil er graag in één keer vanaf.”

  Zo ja, dan hoor ik graag.
  mvg,
  Jan

 22. Beste ik heb nog een Nederlands exemplaar van Mijn Kamp 1939 een zogenaamde ‘verboden boek’ blauwe kaft met gouden letters en op de voorzijde een hakenkruis .4 de druk in zeer goede staat. Indien iemand interesse moest hebben graag seintje op jupke@skynet.be

 23. Nederlandse versie te koop! Twee delen in één band. Vierde druk – 26e-50e duizendtal. Uit nalatenschap. Het boek is in redelijke staat, blauwe kaft. Wel gebruikssporen: vochtschade en veel naamstempels van de eerste eigenaar. Richtprijs: € 100 excl. verzendkosten. Voor foto’s en verdere info kunt u mailen naar: thvanschie@zeelandnet.nl

 24. Zo dan, ik was opzoek naar informatie over de Duitse helm die ik van mijn oma heb ge erft en dacht laat ik gelijk even kijken naar het boek Mein Kampf. Ik zelf heb er twee, beide zijn van mijn grootouders geweest. Opzich niet zo bijzonder. Maar hoe kan ik zien welke uitgave ik heb?

 25. Beste Nick, ik heb een exemplaar Nederlandse versie / vertaling Steven Barends te koop. Met gebruikssporen. Als u uw emailadres hier achterlaat zal ik u verder berichten. Mvg Theodorus.

Geef jóuw reactie hier! :