Mein Kampf boek door Adolf Hitler

Mein Kampf boek door Adolf Hitler

Mein Kampf               Mein Kamp kaft

Mein Kampf foto Adolf Hitler             Mein Kampf Adolf Hitler

Mein Kampf twee delen 6e druk

Mein Kampf door Adolf Hitler

Het Mein Kampf geschreven door Adolf Hitler. Nederlandse uitgave door Steven Barends (Volksausgabe). Twee delen in één band onverkorte uitgaaf, 6e druk. Uitgeversmaatschappij De Amsterdamsche keurkamer. Het boek heeft een blauwe kaft met voorop een adelaar met eikenloof en een hakenkruis. Op het voorblad staat geschreven; H.J. Rijk. 1-5-1945. De datum van de bevrijdingsdag in Nederland. Ook op de binnenkant van de kaft staat met een stempel “Lager Heidberg bei Geesthacht / Elbe. NO. 9. Het boek is altijd voorzien van (wisselende) foto en gedrukte handtekening van Adolf Hitler, op het tweede blad. Van het boek Mein Kampf zijn minstens 30 miljoen edities uitgegeven, weinig mensen hebben het einde van het boek gehaald… Het is taaie en langdradige kost. We kunnen rustig zeggen dat net als de schilder, en de schrijver, Adolf Hitler het publiek niet lang kon boeien. De Nederlandse titel van het boek is vertaald naar “Mijn Kamp”. Er is niet voor het woord “strijd” (Kampf), maar voor het woord “kamp” gekozen zodat er geen twijfel over zou bestaan of dit het boek van de Fuhrer zou zijn. Bij deze Nederlandse uitgave is zelfs gekozen voor de originele Duitse titel “Mein Kampf”.

Verboden

Mein Kampf is nog steeds een boek op de zwarte lijst. Het is toegestaan om te bezitten en om te lenen van de bibliotheek, maar de wetgever ziet dit boek niet graag in de verkoop. Er is altijd veel om te doen geweest. Zoals recentelijk, de Amsterdamse boekhandel die het te koop aan bood, en de rechtzaak die er op volgde. Mein Kampf is hele taaie kost om doorheen te komen. Ik ken ook niemand die het ooit helemaal gelezen heeft. Het staat vol met tirades jegens bevolkingsgroepen. Het past ook totaal niet meer in deze tijd. Ideologieen zijn veranderd en in het boek verouderd. Een ieder die in deze tijd leeft zal moeite hebben met de uitleg van het fascisme in Adolf Hitlers’ Mein Kampf.

Hier laat ik het boek zien i.v.m. de historische achtergrond.

Klik hier voor de huwelijks uitgave van Mein Kampf uit 1943.

Disclaimer

Wo2verzameling.nl - Papierwerk Wo2 - Duits - Mein Kampf boek door Adolf Hitler

45 commentaren

  • Hoi Jens ik zag dat u eventueel interesse hebt in het boek Mein kampf ? Ik heb namenlijk 1 duitse trouw uitgave in redelijke / goede staat.
   En een Nederlandse uitgave 5de druk 51ste — 100ste duizendtal. Met daarin blijkbaar een stuk tekst uit een verboden boek van de beroemde duitse schrijver.Dhr Thomas Mann
   Uit het boek buddenbrooks. Mijn email adres is
   Mgjhaye@gmail.com mocht je interesse hebben in deze 2 boeken.

   M.v.g..
   Mick Haye

 1. Hoeveel is dit boek waard? Nederlandse uitvoering, derde druk. Heb dit boek in bezit maar weet niet wat ik er voor zou vragen…. Iemand die hier verduidelijking in kan brengen?

 2. Aangeboden

  2 orginele edities van Mein kampf.
  Ik heb namenlijk 1 duitse trouw uitgave in redelijke / goede staat.
  En een Nederlandse uitgave 5de druk
  51ste — 100ste duizendtal. Met daarin blijkbaar een stuk tekst uit een verboden boek van de beroemde duitse schrijver.Dhr Thomas Mann
  Uit het boek buddenbrooks. Dat achter de kaft/ rug zit verborgen Mijn email adres is
  Mgjhaye@gmail.com mocht er iemand interesse hebben in deze 2 boeken en voor foto’s graag een mailtje rn eventueel uw bod.
  U kunt mij ook bellen op 0626357518

  M.v.g..
  M.Haye

 3. Aangeboden.
  2 orginele edities van Mein kampf.
  Ik heb namenlijk 1 duitse trouw uitgave in redelijke / goede staat.
  En een Nederlandse uitgave 5de druk
  51ste — 100ste duizendtal. Met daarin blijkbaar een stuk tekst uit een verboden boek van de beroemde duitse schrijver.Dhr Thomas Mann
  Uit het boek buddenbrooks. Mijn email adres is
  Mgjhaye@gmail.com
  Mocht er iemand interesse hebben in foto’s en een bod willen doen. Hoor.ik het graag.

  M.v.g..
  Mick.Haye

 4. Hallo,heb hier ook een boek liggen..gevonden in kelder ouders..zwarte kaft mein kampf…the unexpurgated edition bij Adolf hitler…op eerste blad staat : the first complete and unexpurgated edition published in the English language….stackpole sons publishers New york…voor interesse; iphy.slaets@hotmail.com

 5. Ik heb een exemplaar van “Mijn Kamp” vertaling: Steven Barends, twee delen in een band, Onverkorte uitgave TWEEDE DRUK 4e-10e duizendtal, gaaf exemplaar in harde, blauwe kaft met goud opdruk; geautoriseerde uitgave met toestemming der Uitgeverij Franz Eher Nachf. G.m.b.H. München=Berlijn, Duitsland. De Amsterdamsche Keurkamer, Amsterdam.

  geïnteresseerden: email : meesterlijkgelijk@gmail.com

  Frank

 6. beste,
  Ik heb 3 boeken liggen.
  1x 1943 in hele goede staat met slechte staat stofomslag Duits.
  1x 1938 in hele goede staat zonder stofomslag Duits.
  1x 1971 in redelijk goede staat Engels.
  Deze had ik te koop staan op marktplaats maar worden verwijderd.
  Heeft u hier interesse in?
  Ik hoor graag van u.

  Vriendelijke groet,
  v. Dijk

 7. Beste,

  Bijzonder boek Mein Kampf.

  Op de eerste bladzijde orginele stempel met text:

  “Wehrmachtkommandantur Hilversum”

  Verder is het een Duitse uitgave uit 1943. Kaft is in redelijke staat. 781blz. Pagina met afbeelding van Hitler is voor de helft los.

  Voor meer info kunt u mij per sms of Whatsapp bereiken. Tevens foto’s beschikbaar.

  Wie wil hem kopen…

  GSM: 06 30933115

  Mvgr,

  Mike

Geef jóuw reactie hier! :